MeNő klub

menopauza nőként

Változó kor - Legyen ez egy hely ahová tartozol

Bár a menstruációról egyre több szó esik a mindennapokban, és már kevésbé övezi tabu, a menopauzáról kevesebbet hallunk és kevesebb figyelmet fordítunk rá. Még terhességről és menstruációról tanulunk az iskolában ( bár, hogy mennyit az másik kérdés) a menupauza kimarad.

A női változókorra nem fordítanak annyi figyelmet a gyógyszercégek (a férfiak problémáival ellentétben) és nőgyógyászok is inkább a termékenységre specializálódnak mint erre a korszakra. Tanulmányok szerint nők mint egy harmada vett már ki szabadnapot, jelentett beteget a menopauza tünetei miatt.

A változókor nem csak fizikai tünetekkel jár, hanem lelkileg is sokszor megviseli a nőket. Itt az ideje, hogy többet beszéljünk róla, ne csak suttogjunk róla, vagy asztal alá söpörjük egy "klimax viccel".

Éppen ezért indítjuk el a változókorról szóló klubunkat. Szakembereinkkel különböző nőket érintő témákat járunk körbe igény szerint, hogy tabuk nélkül beszéljünk, tanuljunk a változókorról. Hiszen a változás pozitív is lehet.

Csatlakozz egy remek társasághoz, beszélgess, tanulj önmagadról.

Előadók, programtervezet:

Előadók:

Szvitek-Kiss Veronika (pszichológus): fészek kiürülése, szülők elvesztése, párkapcsolat, hobbi, nagyszülőség, új tervek-önmotiválás.

Nyikes Fanni (gyógytornász): gátizom, mozgás, női egészség.

Dr. Sándor Andrea (orvos, nőgyógyász): változókor orvosi szemmel, szűrővizsgálatok, női egészség.

Bénes-Molnár Réka (dietetikus): étkezés, súlygyarapodás

Fleisz Zsuzsanna művészetterápia, önkifejezés

Koppányi Katalin (jogász): jogaink, nyugdíj, végrendelet, önrendelkezés

Érdekel