MeNő klub

menopauza nőként

SACI CSOPORT - Hogy a változókor megújulást hozzon

A foglalkozás időpontja

keddenként
17:00 - 18:15

Foglalkozás ára

26 000 Ft/8+1 alkalom

Bár a menstruációról egyre több szó esik a mindennapokban, és kevésbé övezi tabu, a menopauzáról kevesebbet hallunk és kevesebb figyelmet fordítunk rá. Még terhességről és menstruációról tanulunk az iskolában ( bár, hogy mennyit az másik kérdés) a menupauza kimarad. A női változókorra nem fordítanak annyi figyelmet a gyógyszercégek ( a férfiak problémáival ellentétben) és nőgyógyászok is inkább a termékenységre specializálódnak mint erre a korszakra. Tanulmányok szerint nők mint egy harmada vett már ki szabadnapot, jelentett beteget a menupauza tünetei miatt. 

A változókor nem csak fizikai tünetekkel jár, hanem lelkileg is sokszor megviseli a nőket. Itt az ideje, hogy többet beszéljünk róla, ne csak suttogjunk róla, vagy asztal alá söpörjük egy "klimax viccel". 

Éppen ezért indítjuk el a 8+1 alkalmas változókorról szóló klubunkat. Szakembereinkkel különböző nőket érintő témákat járunk körbe, hogy tabuk nélkül beszéljünk, tanuljunk a változókorról. Hiszen a változás pozitív is lehet.


Szvitek-Kiss Veronika (pszichológus): fészek kiürülése, szülők elvesztése, párkapcsolat, hobbi, nagyszülőség, új tervek-önmotiválás.

Előadók.

Nyikes Fanni (gyógytornász): gátizom, mozgás, női egészség.

Eredics Anita (szülésznő, ápoló): egészséges életmód, szűrővizsgálatok, női egészség. 

Bénes-Molnár Réka (dietetikus): étkezés, súlygyarapodás

Fleisz Zsuzsanna művészetterápia, önkifejezés

Koppányi Katalin (jogász): jogaink, nyugdíj, végrendelet, önrendelkezés

Egy foglalkozás ára 3500 Forint.

Érdekel