Szülésfelkészítő tanfolyam

Tudatos szülő leszel?

Időpontok

2021.06.22 kedd
17:00 - 18:00
Kisbabád első napjai otthon

18:00 - 19:00
Hogyan mozogjunk várandósan, mik a lehetőségeink a szülőszobán?

2021.06.24 csütörtök
17:00 - 18:00
Mit tEhetsz, hogy egészséges legyen a kisbabád?

18:00 - 19:00
Mit tegyünk ha beteg a kisbabánk. Elsősegélynyújtás.

2021.06.26 szombat
09:00 - 10:00
Jogaink várandósan és anyaként

10:00 - 11:00
Mi történik a szülőszobán?

11:00 - 12:00
Gyermeki kötődés és az anyatejes táplálás

2021.06.29 kedd
17:00 - 18:00
Mentális tudatosság a szülőszobán

18:00 - 19:00
Tudatosság a családdá válásban

Foglalkozás ára

28 000 Ft/kurzus

A tudatos felkészülés az alapja a pozitív szülésélménynek. Foglalkozás sorozatunk nem egy divatos alternatív tréning, hanem egy gondosan felépített program, ahol a szakemberek tudásukat átadva segítik az anyákat a gyengédebb szülésélmény átélésére. Nemcsak elméleti és gyakorlati tudást szereznek meg az édesanyák, hanem mentális ismereteket is kapnak az ősi szülési tudáshoz, mely mindannyiunkban ott rejtőzik. Programunk fókusza a pozitív szülésélmény mellett a szülővé válásra való felkészülés is. A tudatos felkészülés része a baba körüli teendők, a balesetek megelőzése-ellátása, elsősegélynyújtás, a gyermekbiztos környezet kialakítása témák megismertetése is.

Foglalkozásaink támogatják a nők természetes szülés iránti igényét, a tudatos felkészültség oldja a félelmeket, csökkenti a fájdalmat. Ránk később is számíthatsz (pl: szoptatási tanácsadás), ez magabiztosabb szülővé tesz. 

Programunkzoz személyesen vagy online is csatlakozhatsz az egész sorozatra, vagy 1-1 alkalomra. Ha az időpont mégsem jó, videón is kérheted a foglalkozás alkalmát.

Szülésfelkészítő foglalkozásaink 9 alkalomból állnak. Egy alkalom ára: 3500 Ft OTP SZÉP kártya elfogadó hely vagyunk.

Ha jól informált, a szülésre, anyaságra, családi életre felkészült szeretnél lenni csatlakozz be mind a 9 órára! Kedvezményekkel és egy ajándék előadással várunk! 

Az egész sorozat ára: 28.000 Ft.

Témáink részletezése

Mit jelent nektek a család? Tudatosság a családdá válásban

Beszélgetés Szvitek-Kiss Verával

A családdá válás elkezdődik már a családtervezés időszakában. Vannak események, érzések amikre fel tudunk készülni, némelyekre viszont nem. Ti mit gondoltok erről? Vannak kimondott félelmeink és vannak kimondatlanok. Családdá, feleséggé, férjé válni nem tanítanak minket. Szerencsések jó példát látnak.

"Annyi mindent megtanulunk az életben, de talán a legfontosabbra, a párkapcsolatra, együttélésre, családi életre és gyereknevelésre nem készít fel ez az egyre ordasabbá és embertelenebbé váló világ. Mindenhez van "úti kalauz", hogy légy sikeres, hogy szerezz minél több pénzt, hogyan legyél te, egyedül önmegvalósító és az élet királya, de arra nem tanítanak, hogyan légy jó férj, feleség, anya, apa, szövetséges társa valakinek, akivel életet visztek tovább, gyermeket neveltek." (Bagdy Emőke) Mi segítünk!

Ami biztos: a baba érkezésével  a kapcsolataink megváltoznak, párkapcsolatunk átalakul. Beszélgessünk róla, hogy mik azok amikre figyeljünk. Készüljünk erre is.

Néhány fókusz: rokonok, szüleink elvárása, gyereknevelés, technikák a kihívásokkal teli történésekkel való megküzdésre,  édesanya és édesapa születik, lelkünk átalakulása a szülés után, stb.

Mind-mind érdekes és nagyon fontos téma. Gondolkodjatok együtt erről Verával! 

🌸   🌸    🌸

Családbarát jogszabályok, jogaink várandósan és anyaként

Tájékoztatás Koppányi Katitól

Nehéz eligazodni a rendeletekben, törvényekben, szabályzatokban. Milyen papírokat kell kitöltenem a családi pótlékhoz? Ha nem vagyunk házasok mi lesz a baba neve? Ha különleges nevet szeretnék a gyermekemnek mi a teendőnk? Választhatunk-e szülésznőt? Hogy lesz TAJ-kártyája a gyermekemnek? Mit jelent a családbarát szülészet? Hogyan mehetek táppénzre? Mit jelent a GYED, GYES,stb.?

Tájékozódjatok Katitól, tegyétek fel kérdéseiteket neki!

🌸   🌸    🌸

Mit tEhetsz, hogy egészséges legyen a kisbabád?

Beszélgetés Bénes-Molnár Rékával

Minden kismama, minden baba egyedi. Ez vonatkozik az étkezési szokásainkra is. Sok információt olvashatunk az interneten arról mit együnk, igyunk várandósan, mik számítanak tiltólistásoknak szoptatás során. Hallgasd meg Rékát, és tisztázni fogja ezeket a tényeket és tévhiteket. Mesél arról mik azok a makrotápanyagok, zsírokról, kiegyensúlyozott étkezésről, napi étkezések számáról, teákról, csontok egészségéről, szoptatás alatti ételek fogyasztásáról.

Ez az alkalom az ami majd energikusabbá, fittebbé, kiegyensúlyozottabbá és magabiztossá tesz. Várunk!

🌸   🌸   🌸

Vajúdást könnyítő testhelyzetek, légzéstechnikák

Technikák bemutatása Boór Ágitól

Első babájukat váró kismamáknak a vajúdás, szülés egy félelmekkel teli ismeretlenség. Ezt a bizonytalan érzést úgy csökkentheted, ha megismerkedsz vele. Beszélgess róla olyan szakemberekkel, akiknek felteheted kérdéseidet. Ha jelentkezel erre az alkalomra Ágival a vajúdást megkönnyítő technikákat gyakorolhatod, kipróbálhatod, megtanulhatod a légzéstechnikákat, elmeséli, hogy mozogj császármetszés/szülés után. Kiváncsi vagy a medence fenékizmok/gátizmok fontosságára? 

Gyere el és próbáld ki! Apukákat is várjuk, hogy meg tudják, miben tudnak segíteni vajúdás közben az anyukának a szülőszobán. 

🌸   🌸    🌸

Mi történik a szülőszobán? 

Eredics Anita mesél nektek

A szülés egyesek szerint őseink által kapott ösztöneink szerinti természetes dolog. Mégis félelmeink, gondolataink ahogy közeleg az idő egyre inkább ekörül forognak.

Félelmeink eloszlatásának egyik legjobb lehetősége a felkészülés az ismeretlenre. Ebben nyújtunk nektek segítséget.

Ancsa a következő témákban tud félelmeiteket kiváltó kiváncsiságaitokra, kérdéseitekre válaszolni: mi az a szülési terv, beszélgessetek vele az aranyóráról, a vajúdáskönnyítő technikákról, az aromaterápiáról, a győri szülőszobáról, stb.

Ha van még olyan kérdés amit feltennél gyere és csatlakozz hozzánk! 🙂

🌸   🌸   🌸

Mentális tudatosság a szülőszobán

Felkészülés Enyedi Dórival

Minden nő rendelkezik a szülés ősi tudásával. Ennek az elfeledett tudásnak a felébresztésében szeretnénk segíteni Nektek.

Hallgassátok meg Dórit amikor a várandósság es a szülés lelki hátteréről, a nem gyógyszeres fajdalomcsillapitás módszereiről, a fájdalom megéléséről, a relaxációs lehetőségekről, a szuggesztiók használatáról mesél nektek.

Hisszük, hogy egy pozitívként megélt szülés olyan különleges esemény lehet egy nő (és egy család) életében, mely kedvező hatással bírhat a szülői identitásra és énerőve alakulhat. 

🌸   🌸    🌸

Gyermeki kötődés és az anyatejes táplálás

Milyen technikákat tudsz alkalmazni a baba anyatejes táplálásakor?

Tanácsadás Eredics Ancsával

Mi történik veled és babáddal miután először a karjaidban tartottad?🤱🏼 Milyen praktikák vannak az anyatejes táplálással kapcsolatban? Hogy készülj a gyermekágyra?

A szülés nagy esemény a kismamák számára, egy félmaraton lefutásával felér energiavesztés szintjén, és ehhez még társulnak a testi-lelki és hormonális változások is. Anita mesél nektek a jó mellre helyezési praktikákról, az anyatejes táplálás szépségeiről és árnyoldalairól.

🌸   🌸    🌸

Kisbabád első napjai otthon

Gyakorlatias beszélgetés Csordás Adriennel és Ványik Tündivel

Mikor beszélgettek, a jövőről milyen témák merülnek fel? Gyereknevelés (jó zsaru-rossz zsaru 🙂 ), lakás átrendezése, esetleg költözés, párkapcsolatotok (hallgassátok meg Verát, ha ez a téma is foglalkoztat), baba körüli teendők?

Ha ezekről beszélgettek és felmerül megannyi megválaszolatlan kérdés akkor jó helyen vagytok. Csatlakozzatok be erre az alkalomra is, amikor Adrienn és Tündi mesél a baba ruháiról, az öltöztetéséről, fürdetését-pelenkázást-köldökcsonk ellátását meg is mutatják, gyakorlásra is lehetőségetek lesz. Milettke baba vár Benneteket.

Hiszünk benne, hogy a jól informált, jól felkészült szülők könnyebben veszik az akadályokat, pozitív élménynek élik meg a szülést, a családdá válást!

🌸   🌸   🌸

Mit tegyél, ha beteg a gyermeked? Elsősegélynyújtás

Gyakoroljatok Csordás Adriennel és Ványik Tündivel

Ezen az alkalmon megismerkedhettek a leggyakoribb sürgősségi állapotokkal. Átbeszéljük mikor, kihez, hova forduljatok, ha beteg a gyermek (sürgősségi osztály, gyermekorvos, mentőszolgálat). 

Beszélgetünk az otthonotok biztonságos felkészítéséről a gyermek neveléséhez, balesetek megelőzéséről, elsősegélynyújtásról. Bemutatjuk a lázcsillapításkor, az idegentest nyelésekor szükséges teendőket, beszélünk gyakran előforduló betegségekről. Átbeszéljük az altatási, fektetési pózokat. Nem vidám téma, de megnyugtató ezeknek az ismereteknek a tudása!

🌸   🌸    🌸

Érdekel