Idegen tollak

Semmelwei nap PAMOK 2020

Győr+/ 2020.06.29.

Semmelweis-nap alkalmából gratulálunk Ványik Tündének, a TudásÉpítők egyik alapítójának, a győri kórház osztályvezető ápolójának és minőségbiztosítási munkatársának! Tündét a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Semmelweis ünnepségén dr. Dézsi Csaba András polgármester elismerésben részesítette a világjárvány elleni védekezésben és a betegellátásban végzett kiemelkedő munkájáért.

Gratulálunk az elismeréshez! Büszkénk vagyunk Rád!

Gratulálunk minden díjazottnak!

Csordás Adrienn ápolási igazgató Szent-László-Érem

Kisalföld/ 2020.06.27.

Nagyon büszkék vagyunk Csordás Adriennre, egyik alapítónkra és a győri Petz Aladár Kórház ápolási igazgatójára, akit tegnap Szent László díjjal tüntettek ki. A Díjat a vezetőként és ápolóként végzett magas színvonalú munkájáért, kimagasló oktatói és előadói tevékenységéért kapta.

Adrienn köszönő beszédében felhívta figyelmét arra, hogy idén ünnepeljük az ápolók évét. Ezúton szeretnénk mi is hangot adni, minden ápolónak, egészségügyi és egészségügyben dolgozónak! Köszönjük, hogy vagytok!

Gratulálunk minden díjazottnak!

szoptatás WNM Life

WNM Life, Tóth Flóra/ 2020.05.28.

A gyereknevelésnek vannak sarkalatos pontjai, amelyek végigkísérik a család életét a születéstől a gyerekek kirepüléséig, sőt, akár tovább is. Az egyik ilyen az etetés, evés, ami az első pillanattól fontos, és rengeteg olyan új helyzetet és döntést szül, amin elcsúszhatunk. Csakhogy mást jelent az „elcsúszás” a bizonytalan szülőnek, és mást jelent annak a szakembernek, aki csomó dologban sokkal megengedőbb – ez jó hír. Ami viszont kevésbé jó, hogy az az étkezési minta, amit a gyerekünknek adunk, még az unokáink étkezési szokásait is meg fogja határozni. Cserébe a legtöbb elcsúszást vissza is lehet csinálni, ha megvan a szándék, és esetleg a segítség is hozzá.

Tóth Flóra Durányik Réka szülő-csecsemő kapcsolattal is foglalkozó gyermekpszichológussal beszélgetett.

Petz Magazin I. évfolyam V. szám

Petz Aladár Megyei Oktatókórház/ 2020.05.29.

A Petz Magazin

Koronavírus, testközelből

Hogyan kell gyógyítani egy addig ismeretlen betegséget?

Mit éreznek az orvosok, amikor egy sci-fi kellős közepében találják magukat? Szubjektív beszámoló a COVID Tüdőosztály három hónapjáról.

Nők Lapja címlap - Nagy Zsuzsanna

Nők Lapja, V. Kulcsár Ildikó/ 2020.05.20

Ahogy az egész ország, úgy a Nők Lapja szerkesztősége is hálás minden orvosnak, ápolónak, segítőnek, aki hősiesen helytáll a jelenlegi helyzetben. Rendhagyó címlappal és címlapinterjúval szeretnénk kifejezni elismerésünket az óriási erőfeszítésért, áldozatért és személyes kockázatvállalásért.

Petz Magazin I. évfolyam IV. szám

Petz Aladár Megyei Oktatókórház/ 2020.04.24.

A Petz Magazin legújabb számában

Bajtársakká váltunk

A Petz-kórház és a megyei mentőszolgálat együttműködése sok évtizedes.

Tanultunk eddig is egymástól, osztoztunk az örömekben, a sikerekben,s persze ugyanúgy a fájdalmas veszteségekben is.

Petz Magazin I. évfolyam III. szám

Petz Aladár Megyei Oktatókórház/ 2020.03.27.

A Petz Magazin legújabb számában a koronavírusról és a vele kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról olvashattok,

de vannak vidámabb híreink is.

koronavírusról gyerekeknek

Dr. König Róbert/ 2020‑03‑19

Ez a videó a gyerekeknek szól. Ők nem értik, mi történik. Azt látják, hogy a szülők szoronganak, a világ felborul és ettől ők is szoronganak és félnek. 😕 Ezzel a videóval azt szeretném, hogy ők is megértsék, mit lehet tenni, hogy ők is megértsék miről is van szó, hogy ők is részesei legyenek a küzdelemnek. Hogy ők is Harcosok legyenek! 😎😍🤓

Kiégés

Forbes/ 2020‑03‑03

Egyszerre húsz feladatot szeretnél elvégezni, mert mindegyikről azt gondolod, hogy nélkülözhetetlen, mindig minden emailre egy órán belül válaszolsz és a munkatársaid feladataid is rendszeresen átvállalod? Sabina Nawaz, a Harvard Business Review szerzője összeszedett hat kérdést, ami segíthet, hogy okosabban dolgozz, és elkerüld a munkahelyi kiégést.