Idegen tollak

Petz Aladár Megyei Oktatókórház, járványkórház

HírCity / 2020‑09‑25

5 megyét ellátó járványkórházi feladatokat lát el szeptember első napjai óta a győri Petz Aladár kórház, ahol a mai napon kialakították a 30 ágyas COVID intenzív ellátási központot. A centrum működtetését 15- 17 intenzív szakorvos és 70-80 szakdolgozó képes maradéktalanul ellátni. A győri járványkórház saját szakembergárdája - már most látható - nem lesz elegendő a feladat ellátásához.

Csordás Adrienn PAMOK, ápolási igazgató

Hir City / 2020‑09‑16

Ugrásszerűen megnőtt Győr-Moson-Sopron megyében a COVID fertőzöttek száma.

A győri Petz Aladár Megyei Kórház tapasztalatai szerint a vírus most a gyerekek és fiatalok körében terjed. Ők fertőzhetik meg szüleiket, akik karanténba kerülhetnek, a munkából kieshetnek.

Veszélyeztetik nagyszüleiket, ezért ismét fontos a távolságtartás, a maszk viselése és rendszeres fertőtlenítése, és a gyakori kézfertőtlenítés.

vándorbölcső a TudásÉpítőknél Miletteke babával

Győr+ Némedi-Tóth Zsófia / 2020‑09‑09

A már hagyománynak számító vándorbölcsőt idén a Születés Hete Fesztivál keretében adták át a TudásÉpítők központjában. Az előző kisbaba, Sebi már kinőtte a bölcsőt, nem volt biztonságos számára, ezért új gazdát kerestek neki.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy a tervezett, kívánt babák megszülessenek Magyarországon. Tevesz-Fejes Zsófia, a csoport győri vezetője elmondta, hogy már tizenegyedik éve dolgoznak ezért a jó ügyért, 2017 óta országos mozgalomként – így Győrben is – különböző programokkal, kezdeményezésekkel. Ilyen többek között a vándorbölcső program, amely három éve indult el, és már az ötödik kisbaba veszi birtokba a kiságyat.

Semmelweis nap PAMOK 2020

Győr+ / 2020‑06‑29

Semmelweis-nap alkalmából gratulálunk Ványik Tündének, a TudásÉpítők egyik alapítójának, a győri kórház osztályvezető ápolójának és minőségbiztosítási munkatársának! Tündét a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Semmelweis ünnepségén dr. Dézsi Csaba András polgármester elismerésben részesítette a világjárvány elleni védekezésben és a betegellátásban végzett kiemelkedő munkájáért.

Gratulálunk az elismeréshez! Büszkénk vagyunk Rád!

Gratulálunk minden díjazottnak!

Csordás Adrienn ápolási igazgató Szent-László-Érem

Kisalföld / 2020‑06‑27

Nagyon büszkék vagyunk Csordás Adriennre, egyik alapítónkra és a győri Petz Aladár Kórház ápolási igazgatójára, akit tegnap Szent László díjjal tüntettek ki. A Díjat a vezetőként és ápolóként végzett magas színvonalú munkájáért, kimagasló oktatói és előadói tevékenységéért kapta.

Adrienn köszönő beszédében felhívta figyelmét arra, hogy idén ünnepeljük az ápolók évét. Ezúton szeretnénk mi is hangot adni, minden ápolónak, egészségügyi és egészségügyben dolgozónak! Köszönjük, hogy vagytok!

Gratulálunk minden díjazottnak!

Petz Magazin I. évfolyam V. szám

Petz Aladár Megyei Oktatókórház / 2020‑05‑29

A Petz Magazin

Koronavírus, testközelből

Hogyan kell gyógyítani egy addig ismeretlen betegséget?

Mit éreznek az orvosok, amikor egy sci-fi kellős közepében találják magukat? Szubjektív beszámoló a COVID Tüdőosztály három hónapjáról.

szoptatás WNM Life

WNM Life, Tóth Flóra / 2020‑05‑28

A gyereknevelésnek vannak sarkalatos pontjai, amelyek végigkísérik a család életét a születéstől a gyerekek kirepüléséig, sőt, akár tovább is. Az egyik ilyen az etetés, evés, ami az első pillanattól fontos, és rengeteg olyan új helyzetet és döntést szül, amin elcsúszhatunk. Csakhogy mást jelent az „elcsúszás” a bizonytalan szülőnek, és mást jelent annak a szakembernek, aki csomó dologban sokkal megengedőbb – ez jó hír. Ami viszont kevésbé jó, hogy az az étkezési minta, amit a gyerekünknek adunk, még az unokáink étkezési szokásait is meg fogja határozni. Cserébe a legtöbb elcsúszást vissza is lehet csinálni, ha megvan a szándék, és esetleg a segítség is hozzá.

Tóth Flóra Durányik Réka szülő-csecsemő kapcsolattal is foglalkozó gyermekpszichológussal beszélgetett.

Nők Lapja címlap - Nagy Zsuzsanna

Nők Lapja, V. Kulcsár Ildikó / 2020‑05‑20

Ahogy az egész ország, úgy a Nők Lapja szerkesztősége is hálás minden orvosnak, ápolónak, segítőnek, aki hősiesen helytáll a jelenlegi helyzetben. Rendhagyó címlappal és címlapinterjúval szeretnénk kifejezni elismerésünket az óriási erőfeszítésért, áldozatért és személyes kockázatvállalásért.

Petz Magazin I. évfolyam IV. szám

Petz Aladár Megyei Oktatókórház / 2020‑04‑24

A Petz Magazin legújabb számában

Bajtársakká váltunk

A Petz-kórház és a megyei mentőszolgálat együttműködése sok évtizedes.

Tanultunk eddig is egymástól, osztoztunk az örömekben, a sikerekben,s persze ugyanúgy a fájdalmas veszteségekben is.

Petz Magazin I. évfolyam III. szám

Petz Aladár Megyei Oktatókórház / 2020‑03‑27

A Petz Magazin legújabb számában a koronavírusról és a vele kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról olvashattok,

de vannak vidámabb híreink is.

koronavírusról gyerekeknek

Dr. König Róbert / 2020‑03‑19

Ez a videó a gyerekeknek szól. Ők nem értik, mi történik. Azt látják, hogy a szülők szoronganak, a világ felborul és ettől ők is szoronganak és félnek. 😕 Ezzel a videóval azt szeretném, hogy ők is megértsék, mit lehet tenni, hogy ők is megértsék miről is van szó, hogy ők is részesei legyenek a küzdelemnek. Hogy ők is Harcosok legyenek! 😎😍🤓