Engem a telefonnyomkodás mentett meg a szülés utáni depressziótól

WNM life, Tóth Flóra "Girlzonboard" / 2019‑09‑03

Flóra írása számunkra is különösen fontos témát boncolgat, hiszen a szülés utáni depresszió sok friss anyukát érint és itt az idő, hogy 2019-ben végre stigma nélkül beszéljünk róla. De itt nem csak a szülés utáni depresszió a téma, azt is ki kell tudni mondani, hogy ha a friss szülő egy kicsit felnőtt társaságra, támogatásra és megerősítésre vágyik, azoktól akik szintén végig mentek ezen a folyamaton vagy hasonló helyzetben vannak. Egy támogató közösség legyen az online vagy offline nagyon sokat jelent es hatalmas különbséget tud tenni abban, hogy ki hogyan birkózik meg a szülőség folyamatával. Nem szégyen és nem lesz valaki rossz anya attól, hogy ha igényli a társaságot, a megerősítést, a beszélgetést azt, hogy valaki segítségével kitöltse azt a "légürestért" amit a gyerek születése, a négyfal közé szorulás okozhat.

Pszichológus szakemberünk már a szülésfelkészítő tanfolyamunk során segít a szülővé válás lélektani folyamatait feldolgozni, de friss anyukáknak es apukáknak is szívesen nyújt segítséget és lelki támogatást, ahogy minden szakemberünk, akik maguk is szülők és személyesen is megtapasztalták ezt a folyamatot.

👶Szeretnénk ha a szülésfelkészítő csoportjainkból, egy kis közösség kovácsolódna akik offline es online is támogatják egymást a szülés előtt és után 🙂