Írásaink

körte

betegségmegelőző táplálkozás

 / 2020‑10‑19

Betegségmegelőző táplálkozás egyik alapja a rendszeres, napi legalább 400g zöldség, gyümölcs fogyasztás. Ősszel talán szűkül ezen nyersanyagok köre, azonban az elkövetkező hetekben, Réka a #TudásÉpítők dietetikusának segítségével bemutatjuk, milyen kincseket rejt ez az évszak.

kényelmes szoptatási helyzet

 / 2020‑10‑11

Az újszülötteknek, hiába tűnnek annyira aprónak, mégis csak van súlyuk, ráadásul folyamatosan növelik is azt. Mire feleszmélünk, már 5-10 kilót kell nap mint nap emelgetnünk. És ez bizony megterhelő lehet, elsősorban a derekunk számára.

Következzen néhány tipp, hogyan kíméljük kismamaként a derekunkat, fő fókuszunkban pedig a pelenkázó asztal és maga a szoptatás.

kismamák thumbsup

 / 2020‑09‑19

Megjött a kedvünk egy kis otthoni tornához, de nem tudjuk mit tornázzunk pontosan?

Az internethez fordulunk segítségért és akkor rádöbbenünk, hogy nem is lesz annyira egyszerű dolgunk. Videók százaival találkozhatunk az interneten és mindegyik mást mond. De akkor kinek higgyünk?

műzli szelet

Te hogyan csinálod?

 / 2020‑09‑13

A mai diétahétfőn Réka, a TudásÉpítők dietetikusa, egy finom és egészséges uzsi ötletet ajánl a figyelmetekbe.

Egészségtudatosan bedobunk a gyerkőc táskájába uzsira egy bolti, "joghurtos talpú", cukros müzliszeletet, vagy...

TudásÉpítők kismama torna a ligetben

 / 2020‑09‑11

Miért is hangsúlyozzuk annyira, hogy minél többet mozogjon egy kismama? Milyen hatással van a torna a terhesség alatti és az utána következő időszakokra?

Egy kis felsorolás a mozgás jótékony hatásairól:

anya óvodás elválás virágok

 / 2020‑09‑07

A megszületéstől fogva fokozatosan távolodik el egymástól az anya és a gyermek, a magzat kikerül a hasából megszűnik az idilli állapot, később mászni kezd így képessé válik az önálló helyváltoztatásra, majd járni tanul és még messzebbre kerül.

#kölyökkedd #óvodaibeszoktatás #óvoda

szőlőfürt tálba

Te beiktatod az étkezésbe?

 / 2020‑09‑06

A szőlő az ősz egyik kincse. Szóljunk pár kedves szót mellette mert a megrögzött fogyókúrázók ördögtől valónak gondolják a roppanó, lédús szemeket!

#diétaHétfő #szőlő

síró csecsmő császármetszés fáradt anya

 / 2020‑08‑24

A vigasztalhatatlanul síró kisbabáknál az édesanyák több mint fele jellemezte saját lelkiállapotát depressziósként, vagy lehangoltság tüneteiről számol be a szülést követő első hat hétben. Ezen kívül még sokan említenek a klinikai depresszióhoz hasonló tüneteket: bénultság, tompultság, irreális érzések.

A személyes szabadsági hirtelen történő korlátozódása félelmet és dühöt válthat ki az anyákban, ami különösen akkor jelenik meg, ha úgy érzik erőfeszítéseik hiábavalóak.