c-vitamin

Készüljünk a télre!

 / 2019‑11‑24

A hideg idő közeledtével fontos, hogy szervezetünk természetes ellenálló képességét támogassuk. Kezdjük a konyhában, előzzük meg a megfázást!

️C-vitamin: Friss gyümölcsök (pl.citrusfélék, piros bogyós gyümölcsök ) és zöldségek (pl.zöldpaprika, savanyú káposzta) naponta többször!

Cink: Építsük be étrendünkbe a tökmagot, és a hüvelyesekből készült ételeket az immunvédelem és egészség érdekében.

Probiotikumok: Bélrendszerünk fontos szerepet játszik az immunvédekezésben. Támogassuk! Fogyasszunk minden nap probiotikus tejterméket.

Hagymafélék: Kéntartalmú vegyületük baktériumölő hatással rendelkezik. Használjuk többször főzéshez, salátákhoz pl. a fokhagymát, lilahagymát, póréhagymát.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a mozgás és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás fontosságát! Mind hozzájárulnak egészségünk védelméhez!

#tél #dieta #immunrendszer #megelőzés #cvitamin #szülők #mozgás #télisport