
diétaHétfő
Bénes-Molnár Réka / 2019‑11‑25
A hideg idő közeledtével fontos, hogy szervezetünk természetes ellenálló képességét támogassuk. Kezdjük a konyhában, előzzük meg a megfázást!
️C-vitamin: Friss gyümölcsök (pl.citrusfélék, piros bogyós gyümölcsök ) és zöldségek (pl.zöldpaprika, savanyú káposzta) naponta többször!
Cink: Építsük be étrendünkbe a tökmagot, és a hüvelyesekből készült ételeket az immunvédelem és egészség érdekében.
Probiotikumok: Bélrendszerünk fontos szerepet játszik az immunvédekezésben. Támogassuk! Fogyasszunk minden nap probiotikus tejterméket.
Hagymafélék: Kéntartalmú vegyületük baktériumölő hatással rendelkezik. Használjuk többször főzéshez, salátákhoz pl. a fokhagymát, lilahagymát, póréhagymát.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni a mozgás és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás fontosságát! Mind hozzájárulnak egészségünk védelméhez!
#tél #dieta #immunrendszer #megelőzés #cvitamin #szülők #mozgás #télisport