várandós covid-19

Kedves Várandósok!

Tudásépítők / 2020‑03‑27

Az új típusú koronavírus (COVID-19) okozta járványügyi helyzet miatt 2020.03.24-től a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya a várandósok gondozása során visszavonásig az alábbi intézkedéseket vezeti be:

️1.: A terhesgondozás továbbra is a Szent Imre úti Rendelőintézetben zajlik. Kérjük a várandósokat, hogy a rendelők előtti folyosón kizárólag az ellátásra váró (a soron következő kismama) tartózkodjon, a többiek lehetőség szerint a rendelők előtti aulában, illetve a bejárat előtt várakozzanak. Kérjük a kismamákat, hogy egyedül, kísérő nélkül érkezzenek.

2.: A táppénzes állomány adminisztrációja a fenti naptól kizárólag 11 és 13 óra között történik az eddig megszokott helyen. Az első alkalommal táppénzért jelentkezőknek személyes megjelenés nem szükséges, azt a rendelési idő alatt a kolléganők apublishedgyeztetés után telefonon keresztül kiállítják, a további teendőkről a várandósokat tájékoztatják.

3.: Kérjük, hogy az apasági-, adó- és egyéb igazolásokért amennyiben lehetséges külön ne jöjjenek, azt kössék össze valamelyik terhesgondozási vizittel.

4.: 116-os szobában fogadják a várandósokat laborvizsgálatra .Kérjük, hogy felbélyegzett, megcímzett borítékot hozzanak magukkal!

5.: Az NST-vizsgálatok a szokott rendben továbbra is szintén a Szent Imre úti Rendelőintézet 1. emeleti 102-es számú helyiségében zajlanak.

6. A cukorterhelésre jelentkező kismamák ha lehet, reggel 6:30-ra menjenek.

7. A Rendelőintézet bejáratánál minden belépőnek testhőmérsékletet mérnek és kötelező adatfelvétel, nyilatkozat kitöltés történik.