
Nincsen nyár lecsó nélkül!
Bénes-Molnár Réka / 2020‑07‑13
Egész évben kapható paradicsom, paprika de sosem olyan ízletes mint a nyári hónapokban.
Ami elsőre eszünkbe jut ezekről az alapanyagokról az a lecsó.
Te hogyan készíted? Tojással, virslivel, kolbásszal? Teszel bele csípőset, cukkinit esetleg padlizsánt? Ahány ház (ahány hűtő-tipikus maradékmentő étel is) annyi féle módon készül.
Ha éppen mégsem lecsóra vágynánk akkor az alábbiakból bátran szemezgessünk:
- Sült paradicsom vagy paprikakrémleves
- Tárkonyos-paradicsomos csirkeragu, gombával
- Csicseriborsós, paprikás, fetás csirkecomb
- Tonhallal, bulgurral töltött paprika
- Shakshuka tojással, pirítóssal
Használjuk a szezonális alapanyagokat!
#diétahétfő #lecsó #szezonálisAlapanyagok