
Kovászos uborka
Bénes-Molnár Réka / 2020‑07‑15
A mai #diétaHétfő-n Réka, a TudásÉpítők dietetikusa, egy újabb nyári klasszikusról írt Nektek:
A kovászos uborka 2 táborra osztja az embereket, úgy mint a mazsola. Van aki imádja, van aki az illatától is rosszul van. Te melyikbe tartozol?
️ Még sosem készítettél? Pár összetevő, nyári meleg, egy kis idő és kész is a "csoda". Csoda, hisz természetes probiotikumként fogyaszthatjuk!
Míg elkészül az uborka, fermentáció/tejsavas erjedés megy végbe. Helytelen táplálkozás,egyes fertőzések, gyógyszer/antibiotikumos kezelés felborítja a bélben lévő természetes baktériumegyensúlyt és eltolja a káros baktériumok felé, ami kihat az egész szervezetre. A probiotikumok itt kapnak szerepet!
A kovászos uborkában hemzsegnek a hasznos baktériumok (tejsav baktériumok), amik jótékony hatással vannak a bélflórára. Támogassuk, hiszen a bélflóra fontos szerpet játszik az immunrendszer működésében.
Finom és még jót is tesz a szerveztnek? Kell ennél több?!
#diétahétfő