gyümölcstál

Minden, ami gyümölcs!

 / 2020‑07‑27

Télen is legyen nyár a tányérunkon! Ha van lehetőségünk, tegyünk el télire napsütötte gyümölcsöket. Első sorban fagyasztva, feldolgozatlanul ajánlom, így marad meg leginkább a vitamin és az ásványianyag tartalom. Porciózzuk kis adagokban, használjuk joghurtban, turmixokban, levesekben, szószokban, pohárdesszertekben, süteményekben, italokban.

Tehetünk el pár üveg befőttet, lekvárt, szörpöt is télire. Válasszunk mindig egészséges, érett gyümölcsöket mert minél értettebb annál édesebb, annál magasabb a természteses cukortartalma. Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb (hozzáadott) cukorral készítsük el ezeket a termékeket.

  Hogyan? Főzés során mindig kóstoljuk meg cukor nélkül! Ezt követően céloknak, egészségi állapotnak megfelelően tegyünk hozzá kevés cukrot, mesterséges/ természetes édesítőszert, cukorpótlót!

  Neked mi a kedvenced, mit rejt a fagyasztó vagy a kamra?

#diétaHétfő #gyümölcs