kismama torna ablak fény reggel

sportSzombat

Mit mozogjon egy kismama?

 / 2020‑08‑28

Előző cikkünkben megbeszéltük, hogy a mozgást nem szabad abbahagyni a terhesség során sem. Most következzen egy kis támpont azoknak, akik nem tudják, milyen mozgásformát válasszanak.

Függetlenül attól, hogy aktív életmódot folytattak terhesség előtt vagy nem, valamilyen mozgást mindenképpen érdemes elkezdeni.

Az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság javaslata egy kismama számára heti 150 óra közepes intenzitású mozgás. Ez könnyedén megvalósítható, ha hétközben elmegyünk fél órát sétálni, így akkár a hétvégéken még pihenhetünk is, hiszen megvan az egészséges mennyiségű testmozgás.

Természetesen nem kötelező sétálni. Bármilyen mozgásforma lehet, amit a kismama szeret és élvez csinálni. Aki korábban sportolt, nyugodtan folytathatja kedvenc időtöltését, miután konzultált róla az orvosával. Az ütközéssel, erős rázkódással, nagy súlyok emelésével járó sportokat érdemes kerülni, de amennyiben a kismama odafigyel magára és nem terheli túl a szervezetét, nem lesz probléma. A lényeg a rendszeresség. 

Akik korábban nem sportoltak semmit, azok se csüggedjenek! Egy séta a közeli parkban, egy rövid biciklizés (a megváltozott egyensúly miatt csak óvatosan, érdemesebb inkább a szobabiciklizést választani) vagy egy lazító jóga mind remek választás lehet a kismamáknak.  

Viszont ha még mindig bizonytalan vagy, hogy mit is kéne csinálnod és szeretnél valakitől tanácsot kérni, vagy csak szeretnél más kismamákkal együtt, kicsit dinamikusabb formában mozogni, a kismama tornát neked találták ki. A szakértői felügyelet mellett végzett tornák további előnye még, hogy bármilyen kérdésed, problémád felmerül, egyből segítséget, válaszokat kapsz. A többi kismama támogató jelenléte pedig csak hab a tortán.

Vannak azonban, akik nem szeretnek csoportos foglalkozásokra járni és inkább otthon tornáznának. Ilyen esetben viszont van néhány dolog, amire érdemes figyelni és van néhány gyakorlat, amit mindenképpen kerülni kell. Ezekről a jövő heti bejegyzésben fogok mesélni.

Addig is, minden jót!

#kismamaTorna