Imádjuk a levest!

krémlevesek

diétaHétfő

 / 2020‑11‑02

A hűvösebb, csapadékosabb időben jól esik egy meleg leves. A magyar konyha egyik jellemző étele, sokféle alapanyagból, változatosan készíthetjük el ebédre vagy akár vacsorára. Próbáld ki más nemzetek ízvilágát is!

Elkészítésénél kövessük az egészséges táplálkozás szempontjait.
Használjunk minél kevesebb zsíradékot.
Saját anyagával sűrítsük a levest, egyszerűen turmixoljuk össze a leves egy részét.
Habarásnál válasszunk alacsony zsírtartalmú tejterméket, joghurtot, kefírt zsíszegény tejfölt.
Levesbetétnél figyeljünk a mennyiségre, megemelheti a leves energia tartalmát.
Átfagytál kint séta közben? Használj melegítő hatású fűszereket a leves elkészítésekor,.pl. fahéj, paprika, chili, bors, kurkuma, fokhagyma.

Nincs kedved otthon bajlódni? 

Látogass el kedvenc levesezőnkbe: Soup4you

#diétahétfő #leves