
Várandósság és az ételek
Bénes-Molnár Réka / 2021‑01‑18
Várandósság alatt mind az édesanya mind a magzat egészségének érdekében az étrendre élelmiszerbiztonsági szempontból is különösen figyelni kell.
Ételmérgezés, ételfertőzés elkerülèse miatt nem ajánlott fogyasztani:
- Nyers tojást, nyers hùst, nyers halat tartalmazó ételeket.
- Nem kellően hőkezelt ételeket
- Pasztőrizálatlan tejtermèkeket
- Növényi csírákat
Kellő figyelemmel süssük-főzzük az ételeket, majd minél hamarabb kerüljön hűtőbe a maradék.
Fokozottabban ügyeljünk továbbá a konyhai higiéniára is - kézmosás, fertőtlenítés, alapanyagok mosása, eszközök tisztítása!
A szülésfelkészítő tanfolyamunkon többet is meg tudhatsz arról, hogy mit szabad fogyasztani a várandóság alatt és mit érdemes elkerülni.
#diétahétfő #várandósság