Várandósság és az ételek

diétaHétfő

Várandósság és az ételek

 / 2021‑01‑18

Várandósság alatt mind az édesanya mind a magzat egészségének érdekében az étrendre élelmiszerbiztonsági szempontból is különösen figyelni kell. 

Ételmérgezés, ételfertőzés elkerülèse miatt nem ajánlott fogyasztani:

  • Nyers tojást, nyers hùst, nyers halat tartalmazó ételeket.
  • Nem kellően hőkezelt ételeket
  • Pasztőrizálatlan tejtermèkeket
  • Növényi csírákat

Kellő figyelemmel süssük-főzzük az ételeket, majd minél hamarabb kerüljön hűtőbe a maradék.

Fokozottabban ügyeljünk továbbá a konyhai higiéniára is - kézmosás, fertőtlenítés, alapanyagok mosása, eszközök tisztítása!

A szülésfelkészítő tanfolyamunkon többet is meg tudhatsz arról, hogy mit szabad fogyasztani a várandóság alatt és mit érdemes elkerülni.

#diétahétfő #várandósság