mediterrán ételek

diétaHétfő

Stroke megelőzés

mediterrán diéta

 / 2021‑01‑25

A stroke megelőzésében és az utána következő rehabilitációban fontos szerepe van az életmódnak.

A rendszeres testmozgás mellett a táplálkozás kiemelt jelentőségű. Jó támpont, ha követjük a mediterrán diéta alapelveit.
Mire érdemes odafigyelni?

  • Étrendünk legyen gazdag zöldségben és gyümölcsben. Legyen változatos színben, formában, fajtában, elkészítésben.
  • Csökkentsük a vörös húsok fogyasztását! Együnk több halat, szárnyast.
  • Teljes kiőrlésű gabonákból készült terméket válasszunk!
  • Használjunk kevesebb sót, helyettesítsük friss/ szárított zöld fűszerekkel!
  • Válasszunk zsírszegény tejtermékeket!
  • Cseréljük le az állati eredetű zsiradékot, használjunk főzéshez növényi olajat, salátára hidegen sajtolt növényi olajakat. 

#strokeMegelőzés #diéta