Helyes légzés vajúdás közben tábla

Helyes légzés vajúdás közben

 / 2021‑03‑20

A helyes légzés segít ellazulni, megkönnyíti a szülés folyamatát és megfelelő mennyiségű oxigénnel látja el az anyukát és a babát egyaránt.

Vajúdás során sokat segít, ha a kismama tud megfelelően lazítani, relaxálni. Ez csökkenteni tudja az összehúzódások során érzett fájdalmat, görcsöket, a relaxáció pedig kifejezetten fontos, hogy a kismama az összehúzódások közötti szünetekben pihenni tudjon így tartalékolva az erejét a folytatásra.

Később, amikor a gátvédelem érdekében még nem szabad nyomni, akkor kerül előtérbe az úgynevezett pihegő légzés, a kitolási szakaszban pedig a maximális erőkifejtés elérésében segít a megfelelő légzéstechnika.

Mindenképpen érdemes megtanulni és gyakorolni a különböző légzésfajtákat, hiszen hatalmas biztonságérzetet adhat az, hogy már felkészülten megyünk a szülőszobára és tudjuk, mire számíthatunk.

A légzőtechnikák elsajátításában örömmel nyújtunk segítséget számotokra a Tudásépítők szülésfelkészítő óráinak egyikén, ráadásul a kismama tornáinkon is nagy hangsúlyt fektetünk a különböző légzőgyakorlatokra.

Várunk szeretettel mindegyiken! Lélegezzünk együtt!

#vajúdás #helyesLégzés