wheres wally. anyuka, kislány ablakban

Eszköz nélküli játékok

TudásÉpítők / 2021‑03‑30

Megjött a tavasz, pár évvel ezelőtt mindenkit arra biztattunk volna, hogy menjetek a szabadba, kiránduljatok. Most egy kicsit finomítunk rajta:

akinek udvara, kertje van mindenképp menjen minél többet a szabadba. Fontos a napsütés a d-vitamin képződéshez. Akiknek nincs ilyen lehetőségük gondolják át hova mennek, kivel és mikor. Sajnos elsődleges szempont továbbra is a covid-19 betegség megelőzése, a saját és társaink biztonsága!

Néhány játék ötlet arra az esetre, ha nem tudunk kimenni a lakásból:

Hol van Wally? Nagyon jó könyveket lehet kapni (nálunk is lehet kölcsönözni), amelyekben a csíkos pólós fiút, a varázslót, a manót, stb kell megkeresni. Fejleszti a koncentrációt is és nagyon jó móka. De ha csak az ablakból nézegetünk, vagy az autóban utazunk is játszhatjuk.

Asszociációs játék: valaki mond egy szót, és folytatni kell egy másikkal ami először eszünkbe jut. Nagyon jó móka, érdekes lehet mire asszociálnak gyerekeink, milyen emlékek jutnak eszükbe.

Szólánc: Hasonló az előzőhöz. A szó utolsó szótagjával kell egy másik szót mondania a következő játékosnak. Nagyon jó a szótagolás gyakorlásában, a szókincs bővítésében és a koncentráció fejlesztésében. Iskolát kezdőknek javaslom. Pl: ka-kas, kas-pó, pó-ker, ker-tész, stb

Természetesen a barkochba örök!

#kölyökkedd