kutya ember tengerpart; futócipő

Mozogjunk kint a szabadban

 / 2021‑04‑03

Itt a tavasz, megérkezett a jó idő, a természet is elkezdett kivirulni, ideje hát, hogy mi is kimozduljunk.

A szabadban végzett mozgásnak rengeteg előnye van.

A folyamatosan változó környezet mindig új kihívásokat állít elénk, mindegy, hogy emelkedőről, lejtőről, vagy éppen göröngyös talajról van szó, az izmoknak, ízületeknek mindig alkalmazkodniuk kell az új terepviszonyokhoz, ez pedig sokkal izgalmasabbá, változatosabbá teszi a mozgást.

A jó levegő, a napsütés és a természet színei a hangulatunkra is pozitív hatással vannak. Egy kis séta a szabadban sokkal jobban feltölt, mintha edzőteremben sportolnánk, sokkal energikusabbnak érezzük magunkat utána, így a motiváció is nagyobb lesz a folytatásra.

A kedvenc szabadban végzett sportjukról a Tudásépítők csapatának tagjai is beszélgettek a tavaszi megújulásról szóló beszélgetésük során. Ha szívesen visszanéznéd a videót, erre a linkre kattintva megteheted.

 Azt azért elárulom, hogy a legnépszerűbb mozgás a biciklizés és a futás volt, de akkor sem kell csüggedni, ha ezek nem állnak annyira közel hozzánk. Ha nem szeretünk a futópályán végtelen köröket futni, érdemes megpróbálkozni a terepfutással, de akár már fél óra sétával is rengeteget tehetünk az egészségünkért.

A kerti munka is kellőképpen el tudja fárasztani az embert, akinek van rá lehetősége, mindenképpen érdemes belevágni a kert rendbetételébe.

Most van itt az idő, a hosszabb kirándulásokra is. A virágzó fák, a zöldellő rügyek igazán széppé varázsolják az erdőket ilyenkor.

Ha valaki pedig a vizet szereti, de a szabadtéri strandoláshoz még túl hideg van, akkor remek alternatíva lehet a kajak, kenu, vagy az utóbbi időben egyre népszerűbb SUP.

Rengeteg lehetőség van, a legfontosabb azonban az, hogy mindenki megtalálja a magához illő mozgásformát amit élvezettel csinál a szabadban.