rajz, lány maszkban, érettségi

Érettségi CoVid alatt

Bogdányi Veronika / 2021‑04‑12

Lassan itt az érettségi ideje. A héten szeretnénk erre is fókuszálni. Segítve a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. 

Hallgassatok Bennünket pénteken(2012.04.16) az Összezárva beszélgetés témája az érettségi lesz! Várjuk kérdéseiteket! Bővebb információ az eseményben:

Összezárva - beszélgetés Dórival és Verával az érettségiről, mint stresszfaktorról

Addig is olvassátok el a tavaly érittségizett Bogdányi Veronika biztató szavait:

Tavaly érettségiztem, a covid-19 első hullámában és meg kell, hogy mondjam; csöppet sem volt olyan nehéz vagy ijesztő, mint amire számítottam. A pandémia ellenére egészen gördülékenyen zajlottak a vizsgák, gyakran kellett fertőtlenítenünk a kezünket, illetve az iskola folyosóin hordanunk kellett a maszkot, de a teremben, írás közben levehettük.

A tanácsom az, hogy az érettségi előtti utolsó pár nap, már tényleg csak a pihenésről szóljon, hiszen a vizsgák lelkileg megterhelőek lesznek, amire jó felkészülni. Vizsga közben igyekezzünk teljes figyelmünket, minden erőnket a feladatlapnak szentelni. Miután kilépünk a teremből, szerintem már nem érdemes azon izgulni, hogy hogyan sikerült, mit kellett volna máshogy írni, hiszen egyrészt ez úgyis csak jóval később derül ki, másrészt pedig már úgyis teljesen mindegy. Helyette inkább fókuszáljunk mindig arra, ami előttünk van, a következő megmérettetésre, tantárgyra, és zárjuk le azt, ami már amúgy is a múlté és nem tudunk rajta változtatni. Még egy tipp: teljesen felesleges három szendvicset vinni, úgyis csak édességet kíván az ember ilyenkor, abból viszont érdemes csomagolni bőven. Sok sikert!

#erettsegi2021 #vizsgadrukk #stresszkezeles #csokoládé