édeskömény

diétaHétfő

Édeskömény

 / 2021‑05‑10

Mai diétaHétfőn az édesköményt ajánljuk figyelmetekbe!

Az édeskömény a zellerfélék családjába tartozik, ínyenc ánizsos ízét az anetol nevű illóolajnak köszönheti.

A különleges gasztronómiai fogások kedvelt alapanyaga (gumója zöld szára és magja is), a mediterrán térségre jellemző, de ma már bárki hozzájuthat, piacokon, nagyobb bevásárlóközpontokban. Energia és szénhidrát tartalma alacsony, ellenben ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag. Fogyaszthatjuk nyersen,főzve és sütve is. Vékonyan felszeletelve saláta alapanyagaként használhatjuk, így megőrizve C-vitamin tartalmát. Sütve szinte eltűnik ánizsos íze. Megkóstolhatjuk fűszerezve, karamellizálva, gerezedkre vágva tepsiben sülve, grillezve vagy akár krémlevesként elkészítve. Te kóstoltad már?

#édeskömény #mutimiteszel