Újévi fogadalmaink

Újévi fogadalmaink <br />

sportSzombat

 / 2022‑01‑08

Majdnem minden újévi fogadalom az életmód váltásról szól, de ez már teljesen természetes, mivel év végére, az ünnepekre mindenki jobban leereszt. Ki kell tűznünk egy időpontot, hogy ahhoz könnyebben tartsuk magunkat.

Alapvetően sokan a koplalást választják gyors fogyókúraként, de ez nem jó terv. Ahhoz, hogy a szervezet ne kapcsoljon túlélő üzemmódba és a hirtelen fogyás után ne legyen jojó effektus, ahhoz megfelelően megválasztott egészséges étrend szükséges.

Ilyenkor kérjük dietetikus segítségét.

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett kiemelt szerepe van a mozgásnak is.


- A hivatalos ajánlás szerint legalább heti 150-300 perc közepes erősségű fizikai aktivitásra lenne szüksége a szervezetnek 
- vagy heti 75-150 perc erős intenzitású fizikai aktivitásra(ebbe nem tartozik bele a munka) a WHO ajánlása szerint. Amely legalább heti 2 alkalmat jelent.
- Az ajánlás kiterjed a várandósokra és a 65 év alatti, krónikus betegséggel nem küzdő felnőttekre. 
- A 65 év felettiekre vonatkozó ajánlás alapján, heti háromszori kiemelten az egyensúlyra és erősítésre koncentráló mozgás javasolt.

Kerüljük a kifogásokat, étkezzünk egészségesen, mozogjunk elegendőt. Gyere el hozzánk és érjük el együtt célodat, mi segítünk abban is, hogy ez egész évben kitartson, dietetikus és gyógytornász segítségével. 

#ujeviFogadalom #dietetikus