Pozitív fegyelmezés tréning

pozitív fegyelmezés tréning

2020. szeptember 08. 16:30

A győri Születés Hete rendezvénysorozat keretében

Ez az esemény befejeződött, de tervezzük a következőt, keress minket elérhetőséginken, és tájékoztatunk a lehetséges időpontokról!

"Honnan vettük azt a bolondos ötletet, hogy ha azt akarjuk, hogy gyermekeink jobban viselkedjenek, ahhoz az szükséges, hogy először rosszul érezzék magukat."

Dr. Jane Nelsen a Pozitív Fegyelmezés alapító tagja.

Az elmúlt időszakban az óvodamentes karantén és a távoktatás során biztos sokan ütköztünk fegyelmezési nehézségekbe. Érthető módon jó páran kérdőjeleztük meg nevelési módszereinket, mikor már elmúlt a távoktatás varázsa, de a házi feladat nem lett kevesebb. A pozitív fegyelmezés mint módszer nem csak a különböző viselkedési problémák, iskolai vagy otthoni helyzetek megoldásában nyújthat segítséget, hanem a különböző nevelési módszerekben hívő szülők összecsiszolódásában is segíthet. 

A Pozitív Fegyelmezés célja, hogy a nevelés eszközei a boldog, sikeres, felelősségteljes élethez szükséges készségeket, képességeket fejlesszék a gyermekben. Ez az elfogadó, demokratikus szemlélet nem engedékenységet hirdet, vagy azt, hogy a gyereknek ne lenne szüksége határokra, korlátokra. Arról szól, hogy hogyan tudunk félelemkeltés és megszégyenítés nélkül, együttműködésre építve, szeretettel határokat szabni.

Előadó: Kojnok Adrienn - pedgógus, pozitív fegyelmezés szülőoktató

Érdekel