Az átmenet ünnepe: A Blessingway szertartás

Az átmenet ünnepe: A Blessingway szertartás

TudásÉpítők blog

 / 2024‑03‑27

Képzeld el egy pillanatra, hogy részese lehetsz egy olyan ősi szertartásnak, amely mélyebb kapcsolatot teremt közted és a születendő gyermeked között, egy rituálénak, amely az anyaság szent útjára készít fel.

A Blessing way - Szülésáldó Ünnep - Szülésre Bocsátó Ünnep - nem csupán egy esemény; ez egy rítus, egy szakrális tér megnyitása, ahol a várandós anyák erőt, bátorítást és végtelen szeretetet kapnak az élet legcsodálatosabb utazásához. Ez egy olyan pillanat, amely örökre megváltoztat.

Egy elmaradhatatlan élmény

Amikor belépsz a kertünk kapuján, ahol a Blessingway szertartásunkat tartjuk, egyből érezni fogod a varázslatot. A lépésed könnyebbé válik, ahogy a tó csillogó vizének látványa és a virágok illata betölti a levegőt. Itt minden rólad szól: a várandós anyáról, aki éppen az élet csodáját hordozza magában. Ebben a körben nem lesz hiány semmiben, amire szíved vágyik: megértés, támogatás, szeretet és a mély, női összetartás ereje vár rád.

Mi teszi különlegessé?

Nálunk a Blessingway több, mint ünnepség. Egy olyan utazás, ahol minden egyes rituálé, minden szó és érintés mély jelentéssel bír, segítve téged, hogy megerősödj, és teljes biztonságban érezd magad. A fonalceremóniától, amely összeköt minket, a félelmek elengedéséig és az anyaság mély üzeneteinek megosztásáig minden arra szolgál, hogy felkészítsen és megerősítsen a következő fejezetben.

Ne hagyd ki!

Elképzelheted-e, hogy kihagyod ezt a ritkán adódó lehetőséget, hogy részt vegyél egy olyan eseményszervezésen, amely minden várandós anya életében csak egyszer adódik? Ez a nap rólad szól, ahol a figyelem középpontjában te állsz, ahol megünnepeljük a nőiességedet, az erődet, és ahol felkészülhetsz az anyaság csodálatos, ám néha kihívásokkal teli útjára.

Egyéni és csoportos Blessingway alkalmak: A tökéletes ajándék

Egyéni alkalmak: Az intimitás varázsa

Képzeld el, hogy van egy nap, ami teljesen a Tiéd: egy szertartás, ahol minden pillanat, minden mozzanat Rád szabva történik. Az egyéni Blessingway alkalmak lehetőséget biztosítanak arra, hogy teljes mértékben a saját utadat járhasd, a legközelebbi szeretteid körében.

Az időpontot közösen egyeztetjük, hogy tökéletesen illeszkedjen az életed ritmusához, a meghívottak listáját pedig Te állítod össze, legyen szó a szeretett partneredről, legjobb barátnődről vagy édesanyádról. Ez az esemény a legintimebb ünneplés, amit ajándékba is adhatsz: egy életre szóló emlék, amely örökké a szívedhez közel marad.

Csoportos alkalmak: Közösségben megélt varázslat

Gondolj egy helyre, ahol minden hónapban összegyűlnek a várandós anyák, hogy megosszák egymással az útjukat, erőt és inspirációt meríthessenek egymásból. A csoportos Blessingway alkalmak ilyen találkozók: egy lehetőség, hogy részese légy egy olyan közösségnek, ahol mindenki az átmenet szakralitását ünnepli. Minimum három várandós anya részvételével szervezünk ilyen találkozókat, ahol együtt, mégis mindenki a saját útját járva tapasztalhatja meg az anyává válás mélységeit.

Ajándék, amely túlmutat a fizikain

Egy Blessingway szertartás ajándékba adása - legyen az egyéni vagy csoportos forma - olyan különleges gesztus, amely hosszú távon táplálja a lelket. Elképzelhető ennél személyesebb ajándékot egy várandós párjának, barátnőnek vagy a család egy új életet váró tagjának? Ez egy olyan ajándék, amely mély érzelmeket és örökké tartó kapcsolódást hordoz, egy meghívás egy olyan utazásra, amely erősíti az anya és gyermek közötti születés előtti köteléket.

Csatlakozz hozzánk: egy életre szóló utazásra

Legyen szó egyéni elvonulásról, ahol mélyen saját magadba és a várandósság misztériumába merülhetsz, vagy egy csoportos ünneplésről, ahol a közösség erejét és támogatását érezheted, a Blessingway alkalmak igazi kincsek az úton az anyaság felé. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy részese légy valami igazán különlegesnek, ami örökre megváltoztat.

Ne engedd, hogy ez a pillanat elillanjon. Engedd meg magadnak, hogy részese légy ennek a különleges, megismételhetetlen ünnepnek. Tudd, hogy egy ilyen eseményen való részvétellel nem csupán egy emléket őrizgetsz majd, hanem egy olyan erőforrást, amely a következő években, évtizedekben táplálni fogja anyaságodat.

Ha készen állsz arra, hogy megünnepeld ezt a csodálatos átmenetet, és szeretnél egy olyan közösség részese lenni, ahol a szeretet és támogatás feltétel nélküli, akkor várunk szeretettel. Engedd, hogy a Blessingway szertartásunk része legyen az életednek, egy pillanatnak, ami örökké a szívedben marad.

Könyvajánló a támában:

Robin Lim – Placenta: The Forgotten Chakra

Robin Lim, aki bábaként és anyasági aktivistaként is ismert, mély betekintést nyújt a szülés, az anyaság és a placenta spirituális jelentőségébe. Bár a könyv nem kifejezetten a Blessingway szertartásokról szól, számos fejezete érinti az ősi hagyományokat és rituálékat, amelyek támogathatják a nőket ezen az úton.

Sobonfu Somé – The Spirit of Intimacy: Ancient African Teachings In The Ways Of Relationships

Sobonfu Somé bemutatja az ősi afrikai bölcsességet, amely a közösség, a kapcsolatok és az ünneplések fontosságát hangsúlyozza. A könyv betekintést nyújt abba, hogyan lehet mélyebb, értelmesebb kapcsolatokat építeni, ami közvetetten kapcsolódik a Blessingway lényegéhez is.

Frédérick Leboyer – Szülés gyöngéden

Ez a könyv forradalmi megközelítést kínál a szüléshez, hangsúlyozva a gyengédség, a nyugalom és a szeretetteljes környezet fontosságát. Leboyer módszerei és gondolatai inspirálóak lehetnek a blessingway szertartások szervezésekor is, különösen azok számára, akik a szülés természetes és spirituális aspektusait szeretnék hangsúlyozni.

E könyvek segítségével mélyebbre áshatsz a Blessingway és az anyasággal kapcsolatos spirituális utazások világában, inspirációt meríthetsz a saját rituáléidhoz, és támogatást találhatsz ezen a csodálatos úton.

Gyakori Kérdések a Blessingway Ünnepségekről

Mikortól ajánlott a Blessingway ünnepség?

A Blessingway szertartást a terhesség 34. hetétől ajánljuk, hogy az anyuka már kellően közel érezze magát a szüléshez, de még kényelmesen részt tudjon venni a rituálékban.

Mi a különbség a Blessingway és a hagyományos babaváró buli között?

A Blessingway egy mélyebb, spirituálisabb esemény, amely az anya lelki felkészülését helyezi a középpontba, szemben a hagyományos babaváróval, amely gyakran ajándékok adására és könnyedebb szórakozásra összpontosít.

Lehet-e a szertartást ajándékba adni?

Természetesen! A Blessingway szertartás kiváló ajándék lehet a férjtől a várandós feleségének, barátnőktől a kismamának, vagy édesanyától a várandós lányának. Ez egy csodálatos módja annak, hogy kifejezzük gondoskodásunkat és támogatásunkat ebben az átmeneti időszakban.

Milyen programok várhatók egy ilyen ünnepségen?

A programok magukban foglalhatják a fonalceremóniát, amely összeköti a résztvevőket, meditációt a félelmek oldására, beszélgetéseket az anyaság szerepéről, és más személyre szabott rituálékat, amelyek tiszteletben tartják az ünnepelt spirituális hátterét és igényeit.

Hogyan tudok jelentkezni egy csoportos vagy egyéni Blessingway szertartásra?

Az egyéni szertartásokra jelentkezni emailcímen vagy a messengeren messenger/tudasepitok tudtok. Csoportos alkalmakra ezeken felül az időpont foglalóban  is tudtok jelentkezni. Az egyéni alkalmak időpontját közösen egyeztetjük, míg a csoportos ünnepségeket havonta egyszer, minimum három főtől szervezzük.

Szükséges-e valamire külön felkészülni a szertartásra?

Külön előkészület nem szükséges, de ajánlott nyitott elmével és szívvel érkezni. Ha van bármilyen személyes tárgyad, amit szeretnél magaddal hozni, ami erőt vagy bátorítást jelent számodra, azt szívesen fogadjuk.

Mit kell viselnem?

A ruházat tekintetében nincs különösebb előírás, viszont ajánljuk, hogy olyan öltözetet válassz, amiben kényelmesen és szabadon érzed magad a szertartás alatt.

Egyéniben részt vehetnek támogatóként azok is, akiknek nincs gyermeke? Jöhetnek férfiak?

Egyéni szertartásokon, a várandós anya döntése alapján, támogatóként részt vehetnek azok is, akiknek még nincs gyermeke, és férfiak is jelen lehetnek a szertartás egy részén. Fontos azonban, hogy ezeket az egyedi kívánságokat és részvételi lehetőségeket előre egyeztetni kell.

Mennyi ideig tart egy Blessingway szertartás?

Egy Blessingway szertartás általában körülbelül 3 órát vesz igénybe, amely idő alatt lehetőség nyílik a különböző rituálékon való részvételre, a közösség erejének megélése és a mély személyes kapcsolódások kialakítása.

Fotók készülnek az ünnepségről?

Igen, lehetőség van arra, hogy profi fotós örökítse meg az ünnepség varázslatos pillanatait. Mi is tudunk ajánlani megbízható, érzékeny fotóst, aki tapasztalt az ilyen típusú események megörökítésében, de természetesen ti is hozhattok saját fotóst, ha van valaki, akinek a munkájában különösen megbíztok. Mindkét esetben gondoskodunk arról, hogy a fotózás diszkréten és a szertartás szellemének megfelelően történjen, hogy az ne zavarja meg az ünnepség intim atmoszféráját. Ezen kívül arra kérjük a résztvevőket, hogy az ünnepség alatt tartsák elrakva mobiltelefonjaikat és kerüljék a fotózást, hogy teljes mértékben elmerülhessenek a jelen pillanat varázslatában és támogathassák a várandós anyát a legőszintébben. Az így megőrzött intimitás és közösségi élmény hozzájárul az ünnepség mélyebb értékének és szépségének megéléséhez.

#blessingway